Zonnevlecht chakra

Plexus Solarus, de derde chakra staat verbonden met het element vuur. Als je zonnevlecht (navelchakra) in balans is ben je zelfverzekerd, heb je vertrouwen in jezelf, weet je wat je doelen zijn en werk je daar actief naar toe. Daarom staat dit chakra ook wel bekend als de chakra die je transformatiekracht levert op zowel fysiek als mentaal niveau. Dit chakra zorgt ervoor dat je grenzen kunt trekken en vergroot ook je assertiviteit en wilskracht. Je leert je eigen ‘kracht’ begrijpen en gebruiken. In dit chakra wordt het grootste deel van je “emotionele bagage” opgeslagen.

Als jouw zonnevlecht in balans is voelen mensen zich tot je aan getrokken, omdat ze voelen dat je sterk, gevoelig en integer bent. Hier schuilt wel het gevaar in dat je mensen aantrekt die verzorgd willen worden.

Als je een onderactieve navelchakra hebt vind je het moeilijk om plannen uit te voeren, omdat je ambitie en doorzettingsvermogen ontbreekt. Je wordt niet snel enthousiast van iets, vindt het moeilijk om grenzen te trekken en hebt weinig zelfvertrouwen. 🤏 Je neemt vaak een slachtofferrol aan, voelt je machteloos en legt de verantwoording om dingen te veranderen aan je eigen leven liever in de handen van andere mensen.

Als je een overactieve navelchakra (energieoverschot) hebt, ben je vaak boos of geïrriteerd en heb je last van woede-uitbarstingen en stemmingswisselingen.  Je vindt het lastig om om te gaan met personen die invloed op jouw uitoefenen. Dit kan zijn op je werk, maar ook bijvoorbeeld in persoonlijke relaties. Als dit chakra overactief is, ben je namelijk overheersend naar anderen en wil je graag het laatste woord.

Wil je deze chakra in balans brengen eet dan gele voeding zoals banaan, gele paprika of maïs. Daarnaast is in beweging blijven ook belangrijk, dus ga lekker een stuk wandelen of hardlopen! Ook kun je mediteren met lichtgele honingcalciet. Zie link in bio voor een zonnevlecht meditatie. 

Affirmatie: “Door mijn enthousiasme kan ik grootste dingen bereiken, ik claim mijn persoonlijke kracht en ben verantwoordelijk voor mijn eigen leven”