Wortel chakra

Maladhara, de eerste chakra staat verbonden met het element aarde. Als je wortelchakra in balans is voel je je stabiel, veilig, tevreden en heb je vertrouwen in jezelf. Je gaat bewust om met wat je lichaam nodig heeft. Denk aan sporten, bewegen en gezonde voeding. Je wortelchakra vormt de energetische basis van lichaam en geest.

Als je een onderactieve wortelchakra hebt ben je angstig, rusteloos, sta je niet in contact met je lichaam en ben je niet geaard. Ook vind je het moeilijk om verplichtingen aan te gaan en relaties te onderhouden. Je hebt constant behoefte aan verandering.

Als je een overactieve wortelchakra hebt heb je het gevoel dat je in een sleur zit, ben je dominant, denk je zwart-wit, ben je vaak down en bang voor verandering.

Wil je deze chakra in balans brengen, dan kun je het beste mediteren met rode jaspis. Ik heb een hele fijne chakra mediatie die je hierbij helpt! Andere manieren om dit chakra in balans te brengen zijn letterlijk met je blote voeten in de aarde te gaan staan en rood eten, zoals bieten en aardbeien. 

Bij de wortelchakra hoort namelijk de kleur rood. Rood geeft een gevoel van warmte, kracht, liefde en energie, maar staat daarnaast ook voor boosheid en gevaar.

Een affirmatie voor bij deze chakra is: “Ik ben precies waar ik moet zijn”