Wim Hof Methode

De Wim Hof Methode wordt met de dag populairder, en dat is niet voor niets. De voordelen die het met zich meebrengt zijn groot, veel mensen hebben hun leven zien veranderen sinds ze de methode van de iceman zijn gaan beoefenen.

Wat zijn de voordelen van de Wim Hof Methode?

De Wim Hof Methode kent vele voordelen, zowel fysiek als mentaal. Met name mensen met stressgerelateerde klachten en auto-immuunaandoeningen hebben erg veel baat bij dagelijkse beoefening.

In een notendop, zijn de voordelen van de methode:

 1. Je versterkt je immuunsysteem
 2. Je verbetert de werking en de flexibiliteit van je zenuwstelsel, je lichaam leert beter schakelen tussen inspanning en ontspanning
 3. Je bent je lichaam aan het ontzuren en remt ontstekingen
 4. Je zorgt voor meer mentale kracht en optimale focus
 5. Je voelt je energieker en happier!

Welke voordelen biedt een dagelijkse koude douche?

‘A cold shower a day keeps the doctor away’, dat klinkt mooi – en dat is het ook! Koud douchen werkt fantastische voor je fysieke en mentale gezondheid. Als je het even volhoudt, pluk je vanzelf de vruchten. Dat kan trouwens prima na een warme douche, een koude afdouche van een minuut of meer is al super heilzaam.

In het kort levert een dagelijkse koude douche je de volgende voordelen op:

 1. Koud douchen verhoogt je weerstand
 2. Koud douchen maakt beter bestand tegen stress
 3. Koud douchen bevordert je bloedcirculatie
 4. Koud douchen kan helpen bij depressie
 5. Koud douchen met maakt je energiek en scherp
 6. Koud douchen geeft huid en haar glans
 7. Koud douchen helpt bij afvallen

Site note: een koud bad is niet aan te raden als je in je menstruatie cyclus zit. Je lichaam heeft dan warmte en liefde nodig omdat het hard aan het werk is.

Hoe kan ik beginnen met de Wim Hof Methode?

Als met alles: begin klein. Proef eerst eens van de ademhalingsoefening. Je hoeft echt niet meteen een ijsbad in. Uiteraard kan dat wel, als je wilt.

Een simpele start is om mee te doen aan de online minicursus van Wim Hof zelf. Die vind je op z’n website. Maar je kunt ook online met Youtube mee ademen, of een (virtuele) les bijwonen van een yoga/sportschool die het aanbiedt.

Hopelijk ben je zo een eind op weg. Je kunt veel lezen over de Wim Hof Methode, maar uiteindelijk is het simpele advies: just do it. Dan weet je vanzelf wat het jou allemaal kan opleveren.