Behandeling

Reiki zorgt niet alleen voor meer energie. Het versterkt tegelijk het immuunsysteem en verhoogt de natuurlijke weerstand. Zo vermindert het risico op allerlei aandoeningen aanzienlijk en worden de symptomen van die aandoeningen verzacht.

Bewust kiezen

De meesten die een Reiki therapeut opzoeken doen dit bewust. Ze weten wat een Reiki behandeling inhoudt, en wat die voor hen kan betekenen. Als je er bewust voor hebt gekozen, kan Reiki je helpen zowel lichamelijke als geestelijke klachten te behandelen. Met Reiki maken we weer verbinding met onze oorspronkelijke energiebron. Deze herwonnen energie stroomt niet alleen naar onszelf maar even goed naar anderen. Het gaat dan om wat men neutrale energie noemt. Die is zowel verantwoordelijk voor alle materie, als voor alles wat leeft. Het gaat dus niet alleen om mensen maar ook om dieren, zaken, en gebeurtenissen. Deze hebben één voor één energie nodig om te leven of om te bestaan. Reiki brengt ons weer in evenwicht en dat is nodig voor een goede fysieke en mentale conditie.

Pakt ook oorzaken aan

Reiki heelt met andere woorden de volledige mens. Dat doet het door niet de symptomen maar de oorzaken van de klachten aan te pakken. Op die manier wordt de aandoening genezen of worden de symptomen van de aandoening verzacht. In het holistische wereldbeeld hebben alle klachten een lichamelijke, geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Dat kunnen zowel angsten als verdriet zijn, evenals allerlei onverwerkte gebeurtenissen. Reiki accepteert al deze oorzaken niet als negatief maar als een deel van onszelf. Dat zorgt ervoor dat lichamelijke en geestelijke problemen afnemen of zelfs volledig verdwijnen.

Vertrouwen

Heb vertrouwen in je lichaam, in het proces en in Reiki. Je krijgt precies de juiste hoeveelheid die je op dat moment aan zou kunnen. Heb je gekozen voor een persoonlijke en directe behandeling? Dan word je op een comfortabele stoel of tafel behandeld. Trek dan makkelijke en losse kleding aan. Dat zorgt voor ontspanning en rust.

Handposities

Tijdens de behandeling geeft de Reiki Coach de universele energie door aan haar klant. Het gebruik van muziek of wierook kan de klant sneller tot rust brengen. Zij doet verschillende handposities op het lichaam om de energie door heel het lichaam te laten stromen.

Behandeling op afstand

Met Reiki zijn zelfs behandelingen op afstand mogelijk. In dat geval zorg je zelf voor rust en een ontspannen lichaamshouding en omgeving. Ook dan is makkelijke zittende kleding gewenst. Via symbolen stuurt de Reiki Coach dan de universele energie naar de klant.

Spirituele groei

Reiki is niet alleen een helingsmethode, maar helpt ook je spirituele groei te ontwikkelen. Tijdens en na een behandeling met Reiki ervaar je een nooit gekende rust, zowel lichamelijk als geestelijk. Je energie stroomt beter door je lichaam energie en je laat alle negatieve gedachten los. Reiki heeft ook een invloed op ons onderbewustzijn, waardoor automatisch het helingsproces wordt gestimuleerd. Allerlei toxische afvalstoffen die zich in je lichaamsweefsels verzamelden worden tijdig afgebroken en afgevoerd. Op die manier komt er een nieuw bewustzijn tot stand. Je wordt je zo niet alleen bewuster van jezelf, maar ook van anderen en van allerlei situaties die zich rondom jou voordoen.