STAP-Budget

Je kunt als werkende of werkzoekende één keer per jaar per opleiding het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl. Ieder kalenderjaar kun je voor maximaal 1 opleiding STAP-budget aanvragen en krijg je maximaal 1.000 euro subsidie. Iedere twee maanden start een aanvraagperiode voor het STAP-budget. Voor iedere periode is een bepaald budget beschikbaar. Is deze op? Dan kun je het opnieuw proberen in een volgende aanvraagperiode.

Dit STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig om de subsidie STAP-budget aan te kunnen vragen bij UWV.
Je kunt dit doen via www.uwv.nl/stap. De volgende aanvraagperiode voor uw studenten start op
dinsdag 28 februari 2023 om 10:00 uur.

Het STAP-budget staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en is in het leven geroepen om te werken aan je ontwikkeling, om hierdoor een betere positie in de arbeidsmarkt te krijgen. Dit kan in je huidige baan zijn, maar natuurlijk kan dit ook zijn om een nieuwe baan te beginnen of een praktijk te starten.

Hoe vraag ik het STAP-Budget aan

Ieder jaar zijn er een aantal tijdvakken waarin je het STAP-budget aan kunt vragen. Helaas is het vanaf 31 maart 2023 niet meer mogelijk om Reiki via het STAP budget te volgen.

In 2023 zijn dit de volgende data:

 • 28 februari – 30 april: de opleiding waar je STAP voor aanvraagt start niet eerder dan 29 maart 2023 en uiterlijk op 30 juli 2023.
 • 1 mei – 2 juli: de opleiding waar je STAP voor aanvraagt start niet eerder dan 29 mei 2023 en uiterlijk op 30 september 2023.
 • 3 juli – 3 september: de opleiding waar je STAP voor aanvraagt start niet eerder dan 31 juli 2023 en uiterlijk op 30 november 2023.
 • 4 september – 31 oktober: de opleiding waar je STAP voor aanvraagt start niet eerder dan 2 oktober 2023 en uiterlijk op 31 januari 2024.
 • 1 november – 31 december: de opleiding waar je STAP voor aanvraagt start niet eerder dan 29 november 2023 en uiterlijk op 31 maart 2024.

Er zijn een aantal stappen die je als aanvrager moet doorlopen.

 1. Je schrijft je in voor jouw gewenste opleiding/cursus en betaalt deze via de website. Vink aan dat je STAP-budget aan wilt vragen.
 2. Na aanmelding ontvang je in de bestelbevestiging die je per email ontvangt een link om een aanmeldbewijs aan te maken.
 3. Met dit aanmeldbewijs kun je op een nieuwe aanvraagdatum het STAP-budget aanvragen bij het UWV via deze link: STAP-aanvraag.
 4. Het UWV bepaalt of het budget wordt toegekend. Indien dit het geval is, verrekenen wij dit bedrag met jouw reeds betaalde bestelling. Let op: dit kan vanwege vertraging vanuit het UWV even duren. Je zult hier vanzelf bericht van krijgen.

Goed om te weten

 • Belangrijk: indien het STAP-Budget niet wordt toegekend en je de boeking hierdoor wilt annuleren, gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden op de reeds gedane boeking waarbij administratiekosten in rekening worden gebracht.
 • Elke 2 maanden wordt de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van dit budget. 
 • Controleer of je aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor het STAP-budget, deze kun je hier checken: Pre-check STAP
 • Voor alle inhoudelijke of technische vragen over STAP verwijzen we je graag door naar het UWV: STAP UWV Portaal

Tot slot

We begrijpen dat dit een mooie tegemoetkoming is in de studiekosten voor veel studenten. Tegelijkertijd pleiten wij ervoor dat de keuze of je wel of niet een opleiding gaat doen, los staat van dit budget. 

Voor ons is dit een reden om aandacht te besteden aan het relativeren van dit budget. We willen je van harte blijven aanmoedigen om je te laten leiden door je hart in plaats van door het STAP budget in het maken van je keuzes. Als voor jou de tijd rijp is voor een opleiding die past binnen de fase van jouw persoonlijke ontwikkeling, dan is er altijd een mogelijkheid om het pad van je hart te volgen.

Voor ondernemers blijven opleidingskosten overigens een aftrekpost voor de belasting. Bovendien is de mogelijkheid om in termijnen te betalen bij ons altijd bespreekbaar en daarvoor kun je contact met ons opnemen via info@dereikicoach.nl