Navel chakra

Swadhisthana, de tweede chakra staat verbonden met het element water.
Is je sacraalchakra in balans dan verloopt je leven vlot en fijn. Je kunt gemakkelijk omgaan met veranderingen en kan je goed aanpassen. Je staat in contact met je emoties, plezier, seksualiteit en creativiteit. De locatie van dit chakra is net onder je navel en heeft de kleur oranje. 

Dit chakra verbindt je met anderen door gevoelens, verlangens en ervaringen. Het zorgt dat je non-verbale communicatie begrijpt en maakt je dus ook bewust hoe anderen op jou reageren. Via dit chakra ervaar je fysieke aantrekkingskracht of juist een afkeer van iemand.

Als je een onderactieve sacraalchakra hebt, voel je je misschien introvert, terwijl je dit normaal niet bent. Je voelt je down, legt jezelf harde grenzen op en toont weinig initiatief. Je ziet niet in hoe je leven beter zou kunnen worden en bent bang voor verandering. Waarbij je bij een overactieve sacraalchakra juist verslaafd kan zijn aan seks ben je bij een onder actieve juist bang voor seks en intimiteit.

Focus bij een onderactieve chakra (= te weinig energie dat door dit chakra heenloopt) op het losmaken van je emoties door er bijvoorbeeld over te praten. Ook dansen of hardlopen kan helpen om je emoties in beweging te krijgen. Ga aan de slag met je creativiteit zoals tekenen of schilderen! 


Als je een overactieve sacraalchakra (energieoverschot) hebt, heb je last van gespannen spieren. Niets is goed genoeg, je leven verandert continu, je bent geneigd om te emotioneel en gevoelig te zijn en vind je het lastig om grenzen te stellen. Op het gebied van seksualiteit kan het zijn dat je gebruik maakt van emotionele en seksuele manipulatie of zelfs verslaafd bent aan seks.

Wil je deze chakra in balans brengen eet dan oranje voeding zoals zoete aardappel, wortel en pompoen of mediteer met een maansteen of carneool in je hand! Ook yoga houdingen zoals de vlinderhouding en knielende halve maan helpen je bij het in balans brengen van deze chakra. Je kunt oranje kleding aantrekken. Dus niet alleen op koningsdag of met wk/ek voetbal.


Affirmatie: “Ik verwelkom positieve veranderingen in mijn leven en verdien plezier en genot!”