Meditatie

Ervaar je onrust in je dagelijks leven? Wellicht is iedere dag mediteren dan iets voor jou. Regelmatig de tijd en ruimte nemen om even tot jezelf te komen brengt onder andere veel rust en ontspanning met zich mee. Er zijn nog veel meer redenen waarom je eigenlijk vandaag nog zou moeten beginnen met dagelijks mediteren. Het fijne hiervan is dat je het helemaal zelf kunt doen, dat het gratis is en dat je waar je ook maar bent aan een meditatie kunt beginnen. Hieronder lees je meer over waarom iedere dag mediteren goed voor je is.

Voordelen van meditatie

Natuurlijk zijn er sowieso veel voordelen van mediteren te benoemen – ook wanneer je het niet iedere dag doet. Het bewust worden en tijd nemen voor jezelf zorgt in ieder geval voor meer rust in je hoofd en ontspanning van je lijf. Je wordt je bewust van alles dat je voelt en je bepaalt zelf wat je daar uiteindelijk mee doet. Hierbij hoeft niets en mag alles – precies dat is een groot voordeel van mediteren.

Door je puur en alleen te focussen op je ademhaling kun je gemakkelijker gedachten en gevoelens loslaten en even helemaal één worden met jezelf. Het is heel bijzonder dat zoiets als meditatie dat met je body en mind kan doen. Door dit dagelijks te herhalen zul je een compleet gevoel van rust voelen. Met die mindset is het eenvoudiger om dagelijkse dingen te ondernemen, zoals het doen van werk, het maken van afspraken en een leuk sociaal leven hebben.