Cacao ceremonie

Ceremonies zijn een fijn onderdeel van het leven volgens het maanritme en helpen je goed te verbinden met de maan. Tijdens een ceremonie werk je met de maanenergie en je persoonlijke (maan)energie.

Ik hou van de maan en ik voel de maanenergie heel sterk daarom vind ik het fijn om met de kracht van de maan te werken. Tijdens nieuwe maan en/of volle maan geven, Barbara en ik, een fijne cacao ceremonie.

Wat is een cacao ceremonie?

Het woord ‘cacao’ komt van het Maya-woord ‘ka’kau’. Daar komt ook het woord ‘chocola’ vandaan, dat ‘samen chocolade drinken’ betekent. En dat is precies waar het tijdens een ceremonie om draait: samen het cacao-drankje drinken.

Gemalen cacaobonen van een cacaoplant, dat door traditionele culturen in Midden en Zuid-Amerika, zoals in de Maya cultuur, wordt gezien als een natuurlijk geneesmiddel. Rijk aan ijzer, magnesium en allerlei vitamines, maar ook: ontzettend bitter. Daarnaast verhoogt rauwe cacao de doorbloeding naar de hersenen en gelooft men dat het een genezende werking heeft op het mentale, fysieke en spirituele lichaam.

Wat gaan we precies doen?

▪︎ We starten met kennismakingsronde, je steekt een kaars aan en trekt een kaart. Vervolgens doen we een meditatie en zetten we intenties. Tijdens deze meditatie en het zetten van je intenties kun je cacao (of een kop thee) drinken. 

▪︎ De ceremonie gaat beginnen. Je kunt het vergelijken met een diepe meditatie, visualisatie of hypnose. Het werkt door alle lagen heen: cognitief, emotioneel, energetisch en fysiek. Dit zorgt dat het een heel effectief en geïntegreerd proces is wat zorgt voor een blijvende transformatie. 

▪︎ Vervolgens doen we oefeningen om je hart te openen. De houdingen worden afgestemd op het seizoen met daarbij horende thema. Tijdens de ceremonie gebruiken we soundhealing/klankschalen en laten we de energie stromen d.m.v. reiki/magnetiseren. We sluiten af met een sharing van de intenties voor degene die dat willen met thee en wat lekkers. En je ontvangt jouw persoonlijke maanenergie.

Jouw liefdevolle investering: 55 euro

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en te ontvangen op onze prachtige locatie in Hazerswoude Dorp!

Interesse in een ceremonie? Stuur een mail naar info@dereikicoach.nl