Kruin chakra

Sahasrara, de zevende chakra staat verbonden met het element ether. Je kruinchakra helpt je bij het zien van het grotere geheel; het universum en je hogere zelf. Als dit chakra geopend is sta je meer in contact met je intuïtie en kijk je met een dieper begrip en verwondering naar de wereld om je heen.

Als je je spiritueel wilt ontwikkelen kan het je helpen om aan de slag te gaan met je kruinchakra. Misschien besef je je al een tijdje dat je ‘gaven’ hebt en wil je deze verder ontwikkelen. Ga eens bij jezelf na of je al goed luistert en leeft vanuit je intuïtie. Vraag jezelf hoe je daar (nog) beter voor kunt openstaan. 

Als je een onderactieve kruinchakra hebt kan het zijn dat je je vooral met genot bezighoudt en op de automatische piloot aan het ‘overleven’ bent. Je gelooft niet echt ergens in en voelt niet echt dat je een duidelijk doel hebt in je leven.

Als je een overactieve kruinchakra hebt kan je juist weer té vatbaar zijn voor mensen die jou op hun reis mee willen nemen als spirituele mentor. Misschien vraag je wel om lessen die eigenlijk nog niet voor jou bedoelt zijn. Doe alles vooral op je eigen tempo en elke dag een stap is ook een stap. Hoe groot of klein deze ook is!

Herken je een van bovenstaande dingen? Door met je kruinchakra te werken zorg je dat je voelt en ziet dat je uitmaakt van het groter geheel. Door veel tijd in de natuur te spenderen, maar ook mediteren met celestien of seleniet kan je dit chakra openen. Doe vooral wat goed voelt voor jou en zoek uit in boeken of op internet wat er nog meer allemaal is. Door veel uit te proberen weet je wat voor jou fijn voelt en werkt!

Een affirmatie voor bij deze chakra is: “ik voel me dankbaar en verbonden met alles om mij heen. Ik sta open voor de wijsheid van het universum.”

Doe de chakra test en kom erachter of jouw chakra’s in balans zijn.