Keel chakra

Vishuddhi, de vijfde chakra staat verbonden met het element lucht.

Ken je van die mensen die altijd het gesprek domineren? Of die vriend of vriendin die zich vaak op een negatieve manier uit? Als je keelchakra in balans is zorgt het ervoor dat je op een lieve en aardige manier kan communiceren, maar als deze geblokkeerd is spreek je je sneller negatief uit.

Dit chakra kan geblokkeerd raken als je de waarheid niet uitspreekt, maar ook vanwege onderdrukte creativiteit of het gevoel hebben je niet te mogen uiten, vaak vooral tijdens je jeugd.

Als je keelchakra in balans is gebruik je je stem om op een enthousiaste manier jezelf te uiten. Je stem is krachtig!  Je vindt het ook niet erg om met anderen je gedachten en gevoelens te delen. Je kunt zowel luisteren als praten. Kortom je bent een fijne gesprekspartner voor je omgeving.


Als je een onderactieve keelchakra hebt ben je verlegen en vind je het moeilijk om jezelf verstaanbaar te maken of ├╝berhaupt te spreken in het openbaar. Hierdoor kan je op je omgeving onzeker en introvert over komen. 

Als je een overactieve keelchakra hebt, heb je de neiging veel te roddelen, praat je veel en domineer je gesprekken die je voert. Ben je iemand die moeilijk zijn aandacht erbij kan houden als een ander wat verteld en vind je het dus moeilijk om te luisteren? Dan heb je waarschijnlijk een overactieve keelchakra.
Herken je een van bovenstaande dingen? Door met je keelchakra te werken kun je beter over je gedachten, wensen, gevoelens en dromen communiceren, maar ook beter luisteren naar wat anderen willen zeggen. Maar hoe breng je deze dan in balans? Je kunt mediteren met lichtblauwe Angeliet, de cat/cow yoga positie uitvoeren, zingen, lachen of opschrijven wat jouw bezighoudt in de vorm van je gedachten en emoties. Ook blauw voedsel draagt bij aan het in balans brengen van deze chakra, denk aan blauwen bessen en blauwe druiven. Of doe blauwe kleding aan.

Affimatie voor deze chakra is: “ik zeg eerlijk te blijven tegen mezelf door nauwkeurig te luister naar mijn lichaam me vertelt.”

Nieuwsgierig of jouw chakra’s in balans zijn? Doe de chakra test.