Gezondheid

Ik ben een onwijze fan van speciale spijkermatjes!

♡  Op zo’n zacht matje zitten honderden acupressuur-puntjes. Ze stimuleren je zenuwen op een goede manier en verbeteren de bloedcirculatie.

Het zorgt ook voor meer energie, een beter herstel en helpt je hoofd lekker leeg maken. Ook fijn bij stress-gerelateerde buikpijn trouwens. Plaats dan ook lekker je warme handen op je buik en leg gelijk een warme kruik erbij voor kalmte in je lijf. Rust in je hoofd is rust in je buik en andersom…

♡  Ik gebruik het spijkermat vaak na mijn werk om te ontprikkelen. Of ik ga er in de ochtend met blote voeten op staan/lopen om mijn energie en doorbloeding en lymfe te stimuleren. Je kunt er ook vóór het slapen op liggen. Zet dan wel een timer zodat je er niet op in slaap valt anders is het net even te veel van het goede haha ;). Dan voelt je rug wel heel goed doorbloed aan!

♡ Je ligt gewoon lekker plat op bed of de grond en voelt die puntjes zachtjes in je rug, nek en hoofd drukken. Ik voel soms ook wat tintelingen. Het lijkt een beetje op gewichtloos zweven. Ik doe altijd het dekbed of een warm kleedje over mij heen en trek warme sokken aan.

♡  Je merkt echt dat je gelukshormonen zoals endorfine en oxytocine(knuffelhormoon) aanmaakt. Die stofjes zorgen er dus óók voor dat je pijnbeleving minder wordt.

♡ Rond de 10 tot 20 minuten lig ik erop. Ik doe een fijne meditatie. Je kunt mijn meditatie ‘Brilliant Breath’ box aanschaffen met 8 verschillende meditaties.

Ik slik bijna iedere dag deze Multivitamine omdat het rekening houdt met je dag en nacht ritme. Je slikt de Dag capsule in de ochtend en de Nacht capsule bij het avond eten. Super fijn omdat alle vitamines er in zitten die je op een dag nodig hebt 😉

GEBRUIK DE CODE DEREIKICOACH VOOR 10% KORTING OP VITAKRUID.NL

Uit vele onderzoeken blijkt dat de meeste mensen een tekort hebben aan omega-3. Omega-3 vetzuren zijn echter actief in alle lichaamscellen -en weefsels. Ze helpen het lichaam optimaal te functioneren. Om deze essentiële vetzuren binnen te krijgen, zijn we afhankelijk van onze voeding. En moeten we minimaal 2 x per week vette vis eten. Witvis zoals koolvis en kabeljauw of tonijn tellen dus niet mee. Dat is geen vette vis.

We hebben de omega-3 vetzuren nodig voor o.a. een normale werking van ons hart, zenuwstelsel, ogen en onze hersenen. Verder heeft het vetzuur een positieve invloed op de instandhouding van een normale bloeddruk.

Ook heeft het een positieve bijdrage op je energie en hormonale balans. Je hormonen bestaan immers uit vetten!

GEBRUIK CODE DEREIKICOACH VOOR 10% KORTING OP VITAKRUID.NL