Derde oog chakra

Ajna, de zesde chakra staat verbonden met het element licht. Deze chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen. Het vergroot je intuïtie, creativiteit, fantasie en helpt je om door te breken naar een hoger bewustzijn. Kortom het helpt je bij een spiritueler leven. Als dit chakra open is heb je een goede intuïtie.

Hoe kan je werken met dit chakra? Probeer je dromen te onthouden, door als je net wakker wordt ze te herinneren en op te schrijven. Zelfreflectie helpt ook bij het openen van dit chakra, door bijvoorbeeld een journal bij te houden. Denk aan vragen die je jezelf kunt stellen aan het einde van de dag als; zijn mijn hoofd en hart het met elkaar eens en over welke zaken oordeel ik veel en wat zegt dat over mij? Door een journal bij te houden kun je na een tijd makkelijker zien hoeveel je bent gegroeid als mens, maar ook of je intuïtie versterkt is.

Een overactieve derde oog chakra zorgt ervoor dat je moeilijk in contact komt met je intuïtieve vaardigheden ofwel gevoelsleven, je durft hier niet op te vertrouwen. Als gevolg daarvan zit je (te) veel in je hoofd, omdat je alles op een logische manier probeert te beredeneren. Je kunt hierdoor mentaal uitgeput raken, omdat je veel aan het dagdromen en fantaseren bent. Misschien leef je in een fantasiewereld.

Als je een onderactieve derde oog chakra hebt, kan het zijn dat je moeite hebt met dingen te onthouden. Ook heb je weinig (zelf)inzicht in wat je gedrag en de eventuele gevolgen hiervan zijn. Als je dingen meemaakt, leer je er bijna niets van. Je bent niet goed in voor jezelf denken.

Hoe breng je dit chakra in balans? Je kunt tijdens een meditatie visualiseren dat net boven het midden van je ogen een paarse lichtbol schijnt die steeds groter wordt. Of visualisaties over wat je graag zou willen manifesteren in jouw leven. Je zou oa met de amethist edelsteen kunnen mediteren. Eet paarse groente/fruit zoals aubergine, druiven, bramen, pruimen etc. Of trek paarse kleding aan. Andere manieren zijn het bijhouden van een dromendagboek en journal.

Affirmatie voor deze chakra is: “ik zie mezelf heel bewust mijn leven te leven en geniet van elk moment in het hier en nu.”

Benieuwd of je chakra’s in balans zijn? Doe de chakra test.